För Heby i Tiden

Conan the barbarian

Postad av Kennie | Postad i Filmrecensioner | Postad den 22/11-2011 Klockan 19:12

Conan the barbarian

Conan the barbarian

Titel: Conan the barbarian
Kategori: Action/Äventyr/Fantasy
Regi: Marcus Nispel
Medverkande: Jason Momoa, Stephen Lang, Rose McGowan, Rachel Nichols
Längd: 1 tim 52 min
Favoritcitat ur filmen: I live, I love, I slay. (Jag lever, jag älskar, jag dödar)

 

 

Att Conan är barbarisk kan man förstå med tanke på att hans mor föder med kejsarsnitt på ett slagfält direkt efter att ha gjort slarvsylta av folk.
Efter att Conans by blir totalförstörd så blir hans livsuppdrag att hämnas på sin huvudfiende Zym (Stephen Lang) och hans lika ondsinta dotter Marique (Rose McGowan) Conan har även ett par sköna följeslagare som dyker upp när dem behövs som mest, dock super dem mest ihop och lever rövare och fritar slavar, ungefär som Direktören Eklund och Chefen Pez på Iblogg, bortsett från fritagning av slavar!

Jason Momoa som har huvudrollen gör ett bra jobb, dock tycker jag inte han petar originalet Arnold Schwarzenegger i råhet!
Lite besviken på effekterna, visst är det en riktig slaktarfilm men den kunde haft mer effekter. Ibland så känns den som en riktig B-rulle med Steven Seagal, men sen kommer det riktigt sköna och råa fightscener och bättrar på helheten i filmen.
Det finns ju anledning till åldersgränsen på filmen, så ett tips till föräldrar med små och känsliga barn som ska kolla på ”söndagsmysfilmen”, Lägg småbarnen först!!!

 

Betyg

Betyg 2,5/5

 

 

Kennie Naess – Filmrecensent på iBlogg.nu Heby