För Heby i Tiden

Berlin – Semester 2013

Postad av Markus | Postad i Fritid, Resa | Postad den 14/07-2013 Klockan 22:14

Efter Köpenhamn så hade vi bokat in ossSONY DSCBerlin i 3 dagar. Jag måste säga att det är en av de härligaste städer jag varit i och det är överlägset London vad jag tycker, lite mera av Romklassen liksom. Här var det lite mera utrymme o röra sig på.. Går man på shoppinggatan här så går man inte o blir arg o trängs för mkt, trottoaren är lite bredare än annars. Berlin är europas 4e största stad med sina 3,5 miljoner invånare. Många bra restauranger gästades men den som jag föll mest för var köttkedjan ”Maredo” där de hade mycket fina köttbitar! Currykorven tyckte jag var sådär… inget jag kommer köpa igen. De hade ju förstås kedjan Dunkin´Donuts också och där avfyrade vi en hel del donuts! Prova det om ni har vägarna förbi!

SONY DSCAnnars så kikade man ju runt på de flesta sevärdheterna som Berlin har att bjuda på (det är en hel del). Berlinmuren var ju redig, men vi hittade några bitar som en del fått målat med lite olika budskap som här på bilden, det föreställer lite olika diktatorer eller orättvisa ledare som finns i världen som någon gång kommer att behöva besegras ”More walls to tear down” Coolt och lite kaxigt tyckte jag. Hemresan startades upp på torsdagen 6:00, då vi bestämt att köra hela skiten i ett sträck.. dessa sköna 112 mil ca.

Men hemresan skulle bli allt annat än vi trott… Jag ska formulera hemresan i ett eget inlägg tänkte jag så håll till godo! Men har ni vägarna förbi Berlin så tycker jag ni ska besöka den! Kanonställe!

/Markus Eklund Heby Blogg