För Heby i Tiden

Dags att lämna Heby för semester!

Postad av Markus | Postad i Fritid, Resa | Postad den 09/05-2013 Klockan 23:30

Heby kommer imorgon att lämnas för lite större saker, jag fick i present av min brud att åka till Milano nere i Italien! Med matchbiljett till Milan – Roma som jag fick av Madelenes familjMaxat! Vi kommer att äta pizza, pizza, glass, pizza och pasta under resan skulle jag tro. Italien betyder för mig passion, fotboll och mat. Det är i Italien den bästa fotbollen spelas och san siro heby iblogg.nuden bästa maten lagas enligt mig. Jag har varit i Milano tidigare, året var då 2005 och besöket var för att skåda Milan – Manchester United i en kokande 8-delsfinal som Milan vann med 1-0 efter nickmål av Hernan Crespo. Detta besök ska jag alltså titta på Milan – Roma, sista chansen för mig att se en av de största, Totti och första chansen att se en av de blivande stora, Balotelli.

Annars så har jag tågat på bra här hemma och grillade kött på el-grillen här hemma. Till det grillade har jag fått smak för olika chilis, Jalapenos är väldigt goda o grilla o äta som de är. Men idag så tänkte jag ta något som var lite starkare, valet föll på Habanero… Jag messade lite med Gerra som kan allt om mat och han varnade mig att det var bra tryck i dessa. Jag tog en ytterst liten bit först habanerooch tyckte mig inte känna så mkt, så jag tog en lite större bit och tuggade igång och efter ca 10 sekunder så hade hettan spridits till hela käften och den där livliga hettan smög sig på hetare o hetare… Det liksom kokade i hela munpartiet och jag började ta bröd o halsa pepsi för att kyla ner. Middagen jag åt smakade inte så mkt annat än brutal hetta och det brann i min överläpp kan jag tro… Men tids nog så försvinner det heta och man är människa igen…

Jag plockade ur fröna från habaneron och planterade i en kruka här hemma och ska försöka mig på dem igen i höst. När jag kommer hem så kanske jag borde presentera 2013 års odlingar här hemma, det kommer vara ganska stor variation i år. Sen så måste jag dela med mig lite hightlights från vemdalen förstås! Men jag har haft en del på schemat här hemma sen dess! håll till godo!

/Markus Eklund Heby Blogg