För Heby i Tiden

Snuskakor – Recept

Postad av Markus | Postad i Fritid, Hembakat | Postad den 03/04-2012 Klockan 16:39

Som jag nämnde tidigare så gick mina Snuskakor som smör under kalaset och eftersom så många undrat vad nu detta är för recept så ska jag nu äntligen avslöja mitt egna recept på ”Snuskakor”. Idén till namnet är inte svårare än att jag tyckte det kändes som att stå o baka snus när jag väl gjorde dem!

Ingredienser:
200g smör
0,75 dl strösocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
80g choklad

What to do:
Släng i smöret och sockret, vaniljsockret och bakpulvret i en bunke, kan vara lämpligt att låta det bli rumstempat, men det gjorde inte jag. Ta en elvisp om du har o kör på ordentligt till en smet. Har du ingen elmaskin får du röra. Okey, häll i vetemjölet o fortsätt vispa runt det.

Nu borde du ha en skön deg att jobba med, det är i detta moment jag fick känslan av att baka snus… Men som ni ser på bilden så knådar ni ihop dem lite runda o sedan trycker ett litet hål i dem.

I hålet ska man ha i choklad, jag smälte min choklad i en skål som jag satte i en kastrull med kokande vatten, verkade väldigt svårt då det vart en del brännskadat men det kan man sortera bort. Jahapp när du har lite smält choklad så har du i det i kakorna! Sen är det bara o slänga in i ugnen på 200°  i 12 minuter! Lycka till!

/Markus Eklund Heby Blogg