För Heby i Tiden

Orättvisor!

Postad av Markus | Postad i Funderingar | Postad den 12/11-2013 Klockan 20:01

Orättvisor är något som jag har väldigt svårt över, jag kan grubbla över många orättvisor länge och är väldigt principfast i mitt sätt. Ofta är det små orättvisor men ibland lite större. Igår var det Fotbollsgalan där man utser de bästa fotbollsspelarna, snyggaste målen osv. Zlatananders taco svensson Ibrahimovic vann sin 8:e Guldboll rättvist(Sveriges bästa manliga spelare) och Lotta Schelin vann sin 4:e Diamantboll rättvist (Sveriges bästa kvinnliga spelare). Jag kollade inte så mycket på galan men kikade lite i slutet o fastnade för en händelse. Jag fastnade för det alla andra i Sverige fastnade för, Anders ”Taco” Svensson vann en bil i ett extrainsatt Bingolotto under galan!? Skämt o sido, Han fick en bil för att han hade gjort flest landskamper (147 matcher) i Svenska landslaget… För herrar. Det finns ju också ett landslag för tjejer och där har Therese Sjögran spelat flest matcher (187 hittills). Men av någon konstig anledning fick hon ingen bil? Anders själv såg ut som han var med i nån dålig version av Bingolotto/Blåsningen och verkade knappt fatta det hela.

Jag undrar varför han ska få en biljävel för? De som spelat flest landskamper kanske kunde få en brosch eller nåt? Vad som helst? En ugn? Ett strykjärn? Ett par fotbollsskor? En bil för 340 000:-? Jag misstänker att det hela handlar om pengar o att sponsorn vill synas till varje pris. Synas lär de göra efter den här grejen också…

Anders själv sa att han var stolt o glad över att ha fått bilen. Jag läste lite mera på nätet ( dn.se ) och där stod det att fotbollsförbundet visst hade tänkt att belöna Sjögran med en bil också, men inte under galan? xD

Men om någon skulle slå Anders rekord på fredag? Skulle den också få en bil då? Och om Anders slog den andres rekord igen? Skulle han få en till bil då?

Skulle jag vara Therese Sjögran så skulle jag aldrig ta emot bilen nu i efterhand av princip… Det kanske Anders också kunde göra i protest mot orättvisan?

/Markus Eklund Heby Blogg