För Heby i Tiden

Vi går på Hockey

Postad av Robert | Postad i Sport | Postad den 02/01-2014 Klockan 14:10

Leksand Färjestad

Leksand Färjestad

Jag har varit på hockey två gånger under mitt liv.
(Sverige-Sovjet och Heby-Morgongåva)
Nu var det dags att återigen besöka en hockeyrink och avnjuta 3 fartfyllda perioder med Leksand och Färjestad.
Det blev en mycket trevlig utflykt med mellanlandning på Lappens i Hedemora och en sväng till McDonalds på vägen hem.

 

Efter en häftig invigning startade matchen varpå jag föll ner i min egna lilla värld och bearbetade någon gammal tanke som jag inte var riktigt färdig med.
Plötsligt smäller det till! Byggnaden skakar, hjärtat hugger och alla kastar sig upp och börjar skrika! Jag inser att någon gjort mål, förmodligen dom i blå tröjor som håller upp armarna.
Jag ler oroligt och klappar lite tafatt med händerna för att passa in medan jag minns tillbaka på friidrottsdagen i 6:an då vår klass trotsade begreppet tävling och begav oss till Horsbäcksdalen på picknick i stället.

Jag kan inte påstå att något av själva hockeyn eller någon sport alls för den delen någonsin berört mig det minsta. Att någon gör mål, blir utvisad eller vinner VM påverkar mig inte mer än om det regnar i Askersund. Ibland kan detta bli ett socialt handikapp på samma sätt som en ickerökare inom äldrevården.

Såg du Zlatans mål i helgen? Nej men jag såg sista avsnittet av Bonde söker fru som jag hade spelat in.

 

Stiko Per Larsson skötte invigningen av matchen genom att glida runt på isen sjungande och spelandes på sin gitarr. Han är mycket bra och jag vill passa på att tipsa om ett klipp med honom som jag lyssnar på regelbundet.

[youtube nHUI0wlvxCs 600 400]